Легла и помощни масички за пет отделения на разградската болница – дар от неправителствена организация

Председателят на управителния съвет на Сдружение „Одисея“ Силвия Вълева и общинският съветник и доброволец в неправителствената организация Джипо Джипов оповестиха днес, на Игнажден, поредния благороден жест към разградската болница от Сдружение „Св. Филомена“.
Немската неправителствена организация осигури 13 модерни ортопедични легла, 35 дюшека за тях и 10 въртящи се помощни масички за лежащо болни пациенти.
Директорът на болницата д-р Гечо Жеков благодари от свое, от името на колегите си и пациентите за жеста и съобщи, че леглата са разпределени в ОАРИЛ, кардиологичното, хирургичното, ортопедичното и неврологичното отделение.
Джипо Джипов специално изрази удовлетворението си от добрата организация в болницата: че от камиона леглата, получени тук преди по-малко от три седмици, са отишли направо при нуждаещите се от тях хора.
Със Сдружение „Св.Филомена“ работим съвместно вече шест години. Не за пръв път правим дарение в Разград, ще го правим и в бъдеще, каза Силвия Вълева и пожела на
д-р Жеков той и екипът му да върнат доверието на разградчани в болницата.
Припомняме, че през месец май тази година немската неправителствена организация дари чаршафи и завивки на Трета травматологична клиника на Университеската болница „Пирогов” в София. Сега са изпратили и подаръци за социално слаби дечица, които Сдружение „Одисея“ разпределя в социални домове, детските градини в Киченица, Мортагоново и Помощното училище в Осенец.
Миналата година „Одисея“ стана носител на почетния знак на общината за принос към социалните услуги в Разград.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.