Къщичките от семеен тип посрещат граждани в понеделник

По повод отбелязването на шестия рожден ден на 25 април на Центъра за настаняване от семеен тип за деца/младежи без увреждания № 1 и 2 и поради надделяващия обществен интерес и по-голяма прозрачност към качеството на предоставяните социални услуги, там понеделник ще бъде Ден на отворените врати, съобщиха от местната администрация..
От 14 до 18 часа тогава гражданите ще имат възможност да се запознаят с дейността, материалната база и начина на живот в къщичките в жк „Орел“..
Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи без увреждания гр. Разград е разкрит на 01.01.2010 г. като делегирана държавна дейност със заповед на Изпълнителния директор на Агенция за социално подпомагане, с капацитет 2х10 места. Първите настанени потребители са изведени от Дом за деца лишени от родителска грижа /ДДРЛГ/ в с. Осенец.
Доставчик на социалната услугата е кметът на Община Разград. Директор е Клавдия Георгиева, там работят работят специалисти и помощен персонал.
Социална услуга, резидентен тип, се предоставя в среда близка до семейната, като цели пълноценно израстване и развитие на децата и младежите, лишени от родителска грижа. Предоставя на деца до 18-годишна възраст, за които до момента на настаняването им в ЦНСТДМ без увреждания няма възможност да бъдат отглеждани в биологичното им семейство, в семейството на близки и роднини или в приемно семейство и лица от 18 до 29-годишна възраст (младежи), за които не е възможно да бъдат подкрепени в семейството или да водят самостоятелен начин на живот.
ЦНСТДМ № 1 и 2 включва дейности насочени към индивидуализиране на грижата, подкрепа за личностно развитие и за изграждане на умения за самостоятелен и независим начин на живот, създаване на условия и възможности за децата и младежите да участват равноправно в живота на местната общност.
Потребителите на социалната услуга са печелили множество спортни, художествени и други награди от участия в различни конкурси и състезания.
Осигуряването на по-добро качество на живот на децата и младежите от ЦНСТДМ №1 и 2 дава възможност за пълноценното им развитие, социално включване и по-лесно интегриране в обществото, добавят още от общината.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.