Кулинарен конкурс за любители и професионалисти „От българската кухня“ представи фондация „Америка за България“ съвместно с „Кулинарна академия HRC в Разград“.
Оценка на кулинарнитe майсторлъци на разградчани дадоха преподавателят в академията шеф Милен Златев и шеф Валентин Тодоров с 25-годишен опит в „Евксиноград“.
Любопитен момент бе фактът, че разградчани успяха да ги изненадат с нови за тях ястия и десерти.
Конкурсът се оказа даже международен – с участието на Мария от Беларус, но пък пораснала в Азербайджан. Имаше семейство: майка с двете си дъщери и професионалисти от разградско заведeние. Имаше и журналист: главният редактор на „Общинско радио Разград“ Валентина Колева и още две дами.
Накрая за всички имаше почерпка, приготвена на място от възпитаници на Академията.
/e-Razgrad/