Кубрат и Завет се присъединяват към Асоциация „Водоснабдяване-Дунав“

Областният управител Гюнай Хюсмен откри и ръководи работна среща за анекс към договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията, обслужвани от „Водоснабдяване-Дунав“.
В срещата участваха представители на заинтересованите страни: общините Кубрат и Завет, „Водоснабдяване-Дунав“ ЕООД, „ВиК“ ООД – Исперих, „ВиК „Меден кладенец“ ЕООД-Кубрат, „ВиК“ ООД – Търговище и адвокатско дружество, с което Министерството на регионалното развитие и благоустройството е сключило договор, в който е предвидено то да подготви анекса към договора за обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване-Дунав“ ЕООД -Разград.
Участниците в срещата постигнаха съгласие, че проектът за анекс трябва да бъде готов до 20 юни 2018 г., след което да бъде подписан и да започне реалното обслужване на двете общини Кубрат и Завет от разградското водоснабдително дружество. Това ще даде възможност за разглеждане от страна на КЕВР на бизнес плана на „Водоснабдяване-Дунав“, а при консолидация на сектора в региона – и на достъп до европейско финансиране. Анексът ще включва две присъединявания – на Кубрат и Завет и две отделяния – на Попово и Опака.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.