Кубратчани останаха последни във финалния хандбален турнир Купа „България“

В продължение на три дни в спортната зала в Кубрат се проведе финалният хандбален турнир Купа „България“ за юноши старша възраст. В него участваха 8-те най-добри отбора от страната: „Спартак“ /Варна/, „Фрегата“ /Бургас/, „Добруджа“ /Добрич/, „Асти – 91“ /Хасково/, „Локомотив“ /Горна Оряховица/, „Мартен – 67“ /Мартен/, „Локомотив“ /Мездра/ и домакините от „Кубрат“.
Съставите бяха разпределени в две предварителни групи. В група „Б“ кубратчани претърпяха три загуби: от „Локомотив“ /Мездра/ – 20:22, „Спартак“ – 12:20 и от „Локомотив“ /Горна Оряховица/ – 8:28.
Последваха полуфинали, като първите два отбора от всяка група образуваха нова първа четворка, а третите и четвъртите – втора четворка. В последната отборът на „Кубрат“ загуби от „Асти – 91“ с 24:31.
Във финалните срещи за 7-мо място кубратските хандбалисти загубиха за втори път от „Локомотив“ /Мездра/, този път с 11:31 и заеха последното 8-мо място в турнира. Техен треньор е преподавателят по физическо възпитание и спорт в СУ „Христо Ботев“ – Кубрат Илиян Илиев.
Победител в турнира и носител на Купа „България“ стана отборът на „Локомотив“ /Горна Оряховица/, който на финала победи състава на „Фрегата“ с резултат 28:18. В бургаския тим с добри прояви бе и бившия кубратски състезател Атила, който бе по-малък по възраст. Трето място зае отборът на „Спартак“, следван от „Добруджа“, „Асти – 91“ и „Мартен – 67“.
Купата, медалите на призьорите и индивидуалните отличия връчиха заместник-кметът на община Кубрат Нина Цонева, директорът на Дирекция „Просвета, култура и техническо обслужване“ към общината Стефан Калинов и председателят на ХК „Кубрат“ Красимир Иванов.

Светломир КИРОВ
/Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.