Кръгла маса по повод Световния ден на безопасност и здраве при работа

По повод 28 април – Световен ден за безопасност и здраве при работа и Ден в памет на загиналите и пострадали работници, Регионалният съвет на КНСБ в Разград организира кръгла маса и поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на загиналите при трудови злополуки в региона.
DSC09942 (1)Във форума участваха областният управител Манол Кившанов и зам.-областният управител Виолета Тодорова. В рамките на кръглата маса бяха представени проблеми, касаещи здравословни и безопасни условия на труд, превенция на здравето на човека в трудовия процес и контрола върху условията на труд в дружества и фирми.
Председателят на РС на КНСБ Грациела Ранкова откри срещата с кратко представяне на значимостта на отбелязването на Световния ден на безопасност и здраве при работа, чрез осъществяване на идеите за превенция на нещастните случаи по време на работа и на професионалните заболявания.
Председателят на КНСБ в Разград допълни още, че Световният ден за безопасност и здраве при работа има за цел подпомагане превенцията на трудовите злополуки и професионалните заболявания. Това е кампания за повишаване на осведомеността, както и за фокусиране вниманието на международната общност върху възникващите тенденции в областта на безопасните и здравословни условия на труд и върху степента на трудовите травми, заболявания и смъртни случаи в световен мащаб.
През настоящата 2016 г. европейската тема на Световния ден за безопасност и здраве при работа е „Стресът на работното място – колективно предизвикателство”.
След дискусията участниците в кръглата маса поднесоха цветя пред паметната плоча в памет на загиналите при трудови злополуки работници от област Разград.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.