Крадци обраха пощата в Хасково

Централната поща в Хасково е била обрана тази нощ. Крадци са проникнали в сградата и са откраднали неустановена засега сума от касата. По неофициална информация парите 1.8 млн. лева.
Сутринта районът беше блокиран от полиция и в момента се извършва оглед. Предполага се, че крадците са знаели, че в пощата са започнали да се изплащат пенсиите. В момента стотици граждани биват връщани от охраната на пощата и са пренасочвани към други клонове, за да могат да вземат пенсиите си. Все още не е ясна сумата, която е открадната.
„Неустановена засега сума пари е открадната от Централната поща в Хасково“, коментира директорът на ОД на МВР – Хасково, старши комисар Ангел Цанков.
Сигнал за грабежа е бил подаден около 4.30 ч. днес от случаен минувач край пощата, който чул виковете за помощ на охранителя. Пазачът е бил приведен в безпомощно състояние от извършителите, които са били повече от трима, по думите на Цанков. Състоянието на охранителя е добро.
Парите са били в три каси, разположени в специално помещение, където е проникнато с взлом. Крадците са направили опит да заличат следите си.
В сградата има охранителни камери, които се проверяват, посочи още Ангел Цанков.
По-късно ще стане ясен и точният размер на откраднатата сума пари.
/Kmeta.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.