Котка подпали и се опече в електротабло на жилищен блок в Разград, пожарът се размина по чудо

Подгонена от бездомни кучета, котка влезе във външното електротабло на бл.34 в жк „Освобождение“ в Разград, направи късо съединение вътре, подпали се и се опече.

Нелепата на пръв поглед ситуация се разигра около 16.30 часа днес и можеше и да има много по-сериозни последици, ако огънят се беше докопал до външната изолация на апартамента на първия етаж, под който е електротаблото.

Пристигналите на място огнеборци и екип на „Енерго Про“ разбиха таблото и отстраниха повредите по няколкото шини и прекъсвачи вътре. През това време, разбира се, електрозахранването беше прекъснато.

Всичко приключи без по-сериозни аварии и поражения, но поставя поне два въпроса. Единият е към обитателите на блок 34, които от години хранят котките наоколо и животинките се размножават на място. Храната привлече с времето глутниците бездомни кучета, които идват, за да се хранят наготово. Подгонена от тях днес котка потърси спасение в таблото.

Което пък поставя втория въпрос – този път към електроснабдителното дружество. Залепени един до друг са блоковете 34,35 и 36. Строени са през 1991 година. Основите, върху които са поставени и трите табла до тях, отдавна са пропаднали от улягането на блоковете и те са във въздуха. По тази причина и на трите вече е скъсано заземяването. За дупките под тях вече стана дума. Не е ли редно „Енерго“-то да се погрижи за тези и още много подобни табла? Преди да е станала някъде в града по-сериозна беля.

Днешната случка предостатъчно подсказва, че до тока в таблата имат достъп не само бездомните котки и кучета, но и дечицата, които играят в квартала.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.