Корейска компания ще дари 110 хиляди кондома за олимпийското село в Пьонгчанг

Олимпийските игри в Пьонгчанг ще поставят рекорд още преди първото състезание в корейския зимен център да бъде проведено. Корейските информационни агенции съобщиха, че в олимпийското село ще бъдат доставени 110 хиляди кондома, което е най-големият брой на олимпийски игри. Това е с близо 10 000 повече от Ванкувър 2010 и Сочи 2014, твърди CNN.

Местната компания Convenience Co за производство на презервативи ще направи дарението. Това значи, че при 2925 олимпийци, колкото са се класирали до момента, всеки ще има средно по 37.6 кондома за престоя си в олимпийското село.

„Те ще бъдат поставени в кутии в тоалетните , както и общите помещения. Ще има в прес центъра, медийното село, а и в медицинския център“, обявиха организаторите.

Дарителят Convenience Co обясни, че го прави, „за да предотврати разпространения на ХИВ вируса“. Говорителят на компанията Чунг Гюн-сик обаче заяви, че не очаква всички те да бъдат използвани.

В същото време на игрите се очаква и бум в използването на приложението за мобилни телефони Tinder. Платформата за срещи отбеляза ръст от 129% на летните олимпийски игри в Рио де Жанейро, а спортистите също си признават. „Знам доста от спортистите, които го имат на телефоните си. На игрите винаги го ползваме“, каза преди време Маркъс Ниман, който е състезател по джудо.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.