Колоездачът Мирослав Минчев – най-добрият спортист на община Разград за 2015 г.

Колоездачът Мирослав Минчев от СКК „Спринт“ e най-добрият спортист на община Разград за 2015 година.
Втори е миналогодишният победител в надпреварата – вратарят на „Лудогорец“ Владислав Стоянов, трети е шахматистът на ШК „Абритус“ Ивайло Енчев.
Десетте най-добри спортисти, най-перспективен млад състезател, треньор и отбор на годината бяха определени от назначена от кмета специална комисия от спортни деятели и журналисти, съобщиха от общината.
Мирослав Минчев е национален състезател и национален рекордьор тази година в дисциплината 1000 м на държавното първенство за мъже. Десети на европейско първенство – дисциплина олимпийски спринт в Швейцария.
Владислав Стоянов – вратар „Лудогорец“, национален състезател. Шампион на страната – сезон 2014-2015 г.
Ивайло Енчев е пръв на държавното отборно първенство за мъже, класически шах „Слънчев бряг”, пръв и на държавното първенство за мъже /индивидуално блиц/ в комплекс „Албена”.
В десетката на най-добрите спортисти на община Разград влязоха още: Цветомир Киров – лекоатлет на СКЛА „Лудогорец“, Тодор Димитров – културист на СКК „Гладиатор“, Костантина Борисова – лекоатлет на СКЛА „Лудогорец“, Момчил Николов – шахматист на ШК „Абритус“, Николай Станчев – колоездач на СКК „Спринт“, Марина Найденова – СКСЛ „Антибиотик“ и Пламена Иванова – БК „Олимпия“.
За най-добър отбор за 2015 година единодушно бе избран ПФК „Лудогорец 1945” – футбол мъже – шампион на страната, сезон 2014-2015 година.
Най-перспективният млад състезател за 2015 година е Стефани Николова – карате-киокушин на СК „Будо – карате киокушинкай”.
Най-добър треньор е наставникът на „Лудогорец” Георги Дерменджиев – треньор по футбол на ПФК „Лудогорец” – първо място в първенството сезон 2014-2015.
За висок спортен дух награда ще получи Християн Данаилов – състезател по тенис на маса на СКТМ „Лудогорец” – втори в Спешъл Олимпик за юноши младша възраст в Лос Анжелис и четвърто място в Спешъл Олимпик в същата възраст, в дисциплината единично.
Церемонията по връчване на наградите е утре от 11 часа във фоайето на 11-я етаж на Община Разград.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.