Кметът на Мъдрево пак е Салим Мустафа, в Каменар – балотаж между ГЕРБ и ДПС

Новият кмет на кубратското село Мъдрево е Салим Мустафа от коалиция „Време за промяна“, сочат резултатите от днешните частични избори в селото. Той победи конкурента си Мустафа Ялама от ДПС със 159 гласа, съобщи председателят на ОИК Мариета Борисова.
Бюлетините за него са 400, за опонента му – 241. Салим Мустафа спечели редовните избори и миналата есен, но Административният съд отмени резултатите, защото той не прекрати участието си в семейната фирма. И до днес бе временно на поста.
erolНа 12 юни в Каменар ще има балотаж. На втори тур за кмет на лознишкото село ще участват Ерол Тахсин от ГЕРБ, който днес е получил 136 гласа срещу кандидата на ДПС Ниязи Хюсеин със 125 гласа. Емилиян Емилиянов от Републиканския блок е трети със 70 гласа.
Гласували са 339 избиратели, което е 71% избирателна активност, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Румяна Костадинова. Жалби и сигнали за нарушения не е имало.
Припомняме, че предизборната кампания на Тахсин откри лично председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който му подари якето си. На митинга бе и независимият народен представител Гюнай Хюсмен.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.