Кметът на Лозница Айхан Хашимов – член на УС на Националното сдружение на общините в България

Кметът на Лозница Айхан Хашимов от днес е член на УС на Националното сдружение на общините в България. Това стана на Общото събрание на НСОРБ, което се проведе в София. Айхан Хашимов влиза в управата на Сдружението от квотата на Северния централен регион, заедно с кмета на Русе Пламен Стоилов и Даниел Панов, кмет на Велико Търново, който пък единодушно бе избран от делегатите днес за председател на националното кметско сдружение.
Айхан Хашимов е на 40 години. Женен, с две деца. Бе най-младият общински кмет в държавата през 2003 година. И е кмет на Лозница вече четвърти мандат.

Националното сдружение на общините подготвя предложения към Закона за местните данъци и такси, стана ясно още днес. До края на март трябва да се изготви методика за определяне таксите за битови отпадъци. Да се създаде и Общински инвестиционен фонд, както и Централизиран орган за провеждане на обществени поръчки на всички общини /без свързаните с еврофондове/, са само част от плановете за работа до края на календарната година..

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.