Кметовете от община Кубрат се организираха в самостоятелна задруга

Кметовете от община Кубрат учредиха Сдружение с нестопанска цел, съобщиха от местната администрация. В задругата членуват кметове от всички населени места в общината. Председател на петчленния управителен съвет е Сузана Солакова, кмет на Севар. А в контролния съвет са кметовете на селата Горичево, Сеслав и Точилари – Ерсин Ибрям, Юлиян Асенов и Шуаиб Мехмед.
sdrИдеята е сдружението да защитава интересите и да поддържа развитието на местното самоуправление. Да представлява и защитава интересите на своите членове пред общинската и областна администрация, пред министерствата и централните ведомства, имащи отношения към проблемите за местното самоуправление.
Заедно кметовете ще разработват механизми в организирането на общинската система за обучение и квалификация на общинските съветници, кметове и служители в общинските администрации и други.
На учредителната сбирка кметът на Кубрат инж. Бюрхан Исмаилов призова първенците в общината да съдействат с предложения за промяна на общия устройствен план на общината. Обсъдени бяха и предстоящите празници в лудогорската община. Градоначалникът представи и брошура с предупреждение към гражданите за зачестилите измами. Тя ще бъде разпространена на територията на цялата община.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.