Клуб „Зелена стъпка” организира неделно парково бягане под номер 100

Клуб „Зелена стъпка” в Разград организира неделно парково бягане под номер 100. Стартът на петте километра пробег и в 10 часа, а за участниците ще има чай, плодове, здравословни бонбони и сладки, пише още в поканата на клуба.

Започнало на 9 март 2014 година като инициатива на група съмишленици, обединили се в любителски клуб за приключенски спортове, почти две години по-късно неделното парково бягане вече е традиция, събираща всяка седмица все повече хора на всякаква възраст и с различна спортна подготовка, за да потичат заедно. Без формалности, без записвания, без състезателен елемент или такси.
Групата от напреднали и начинаещи бегачи се събира всяка неделя на Ронда в 10 часа през есенно-зимния сезон, а през пролетта и лятото – в 9. Трасетата на неделното бягане са две. Еднокилометрово, по алеите на Градския парк, и трасе с дължина 2,5 км, което минава по алеите в парка и по пътеките над Пантеона. Маршрутът, който по-голямата част от групата изминава, е пет километра, но всеки участник в неделното бягане избира броя на обиколките по трасето и темпото, с което ще бяга, според възможностите и спортната си подготовка.
Както всяко неделно бягане през есенно-зимния сезон, стотното също започва в 10 часа от Ронда в Градския парк. След като финишират всички, ще има почерпка за юбилейното бягане. И подаръци – календарчета с датите на състезанията на клуба през 2016-а година. Снимката за тях е избрана чрез анкета във фейсбук групата на „Зелена стъпка”, която вече има близо 1000 последователи.

Клуб „Зелена стъпка” е организатор на състезанията Великденски крос в Разград, единствения в България пясъчен полумаратон „Камчийски пясъци” и „Лудогорски полумаратон и колоездене”, който тази година става „ Лудогорски маратон”. Клубът планира да прибави към портфолиото си и трансграничен маратон „Via Pontica” – от Крапец до Мангалия, в началото на месец септември.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.