Капанци от Гецово – до Испания и обратно

Поуморени от дългия почти 6000 км път с автобус в двете посоки, но щастливи и доволни от преживяното, се завърнаха от пътуване до Испания самодейците от Ансамбъла за автентичен фолклор „Капанци” от село Гецово.
Групата участва в VIII международен фолклорен фестивал в Льорет де Мар. На откритата сцена в слънчевия испански град заедно с капанци се представили над 30 състава от целия свят: от Индия до Мексико.Фестивалът няма конкурсен характер, а само идеята да събере на едно място хора от различни кътчета на планетата, за да покажат те едни на други песенното, музикалното и танцово изкуство на своите деди, да създаде нови приятелства. А публиката дълго аплодира на крака уникалната капанска ръченица.
Както и останалите, така и гецовлии, съчетаха полезното с приятното и по време на деветдневното турне посетиха и разгледаха забележителностите на Венеция, Кан, Монако, Ница… Цял ден, при това със специален екскурзовод, капанци отделиха на Барселона, където можаха да видят и изложби, и катедрали, и митичния стадион „Ноу камп”.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.