Кандидатите на Реформаторския блок: Трайчо Трайков – президент, ген. Съби Събев – вице

Реформаторският блок реши да предложи на Изпълнителски съвет Трайчо Трайков за кандидат-президент, а генерал Съби Събев – за вицепрезидент.
Това съобщи Найден Зеленогорски, без да уточни кога ще бъде заседанието на органа. Вчера шефът на предизборния щаб каза, че е постигнат голям напредък и партиите продължават напред в преговорите.
Днес на срещата на премиера с Реформаторския блок не е била обсъждана обща кандидатура на двете формации, стана ясно още.
Това потвърди и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който посочи, че основните теми са били сигурност на границите, бюджет и председателството на ЕС, а президентските избори – малък акцент в срещата.
Реформаторите избират измежду четирима кандидати: Трайчо Трайков и Гроздан Караджов от Гражданския съвет на РБ, Съби Събев, издигнат от партия БЗНС на Николай Ненчев и професор Велислав Минеков, номиниран от партията на Меглена Кунева „Движение България на гражданите“ (ДБГ).
За ДСБ фаворити са бившият икономически министър Трайчо Трайков, който в момента е общински съветник в София, както и депутатът от Гражданския съвет на РБ Гроздан Караджов.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.