Кадиев обяви учредяването на „Нормална държава“

Нормална държава“ – така ще се казва новият политически проект на независимия депутат Георги Кадиев. По думите му името на проекта отразява това, което „най-много липсва“ у нас. Основният слоган на партията е „Всичко отначало“.
За учредяването на партията ще трябва да бъдат събрани подписи, а до месец-два се очаква да бъде проведено учредително събрание. Амбицията на Кадиев е до май да бъдат внесени документите за регистрация на партията.
На пресконференция днес Георги Кадиев обяви началото на политическия проект заедно с актьора Дейвид Славчев, Димитър Самодумов, който беше кандидат за общински съветник от Места коалиция „Сердика (АБВ, Български социалдемократи) и Войслав Тодоров – общински съветник от същата коалиция, както и Върбан Върбанов, бизнесмен, и Анелия Иванова – правист.
Кадиев каза, че за 10 години в политиката е успял да се опази от корупцията иска това да се случи и с новия проект. Той заяви, че няма намерение умишлено да отцепва хора от други партии. В „Нормална държава“ обаче с удоволствие ще бъде приет всеки, който се припознае към идеите на партията.
Той отбеляза, че повечето от хората в новата партия не са се занимавали с политика.
Кадиев обясни, че не прави новия проект, за да остане в политиката на всяка цена и не иска това да се възприема като негов личен проект, а като проект на група съмишленици.
Депутатът прогнозира предсрочни избори „всеки момент“. По думите му – обществото искало това. Всичко зависило от това колко ще издържат нервите на Борисов и колко още хората ще търпят.
Резултатите на „Нормална държава“ от изборите ще покажат дали Кадиев има шансове да се кандидатира за президент.
Кадиев каза, че засега не смята да търси обединение с АБВ и „Движение 21″ на Татяна Дончева. Той не определя проекта си като ляв, десен или центристки, а политиката, която той провежда, ще го позиционира в политическото пространство. Според Кадиев в момента разделението е между „отвратителните и отвратените“.
„Разделението вече не е леви срещу десни. Разделението е честни срещу нечестни, некорумпирани срещу корумпирани, ние срещу тях“, каза Георги Кадиев.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.