И Разград ще разполага със супермодерна камера на пътя

До ден-два и разградският КАТ ще разполага с една от новите мобилни суперкамери, които вече работят по пътищата в страната.Те засичат по няколко нарушения на пътя в двете посоки на движението едновременно на разстояние до 600 метра. В Разград до края на годината ще пристигне и стационарна камера, каквато до момента тук не е имало, каза пред журналисти днес директорът на ОД на МВР комисар Ивайло Йовчев. Предстои и подмяна на амортизираните автомобили на патрулно-постовата дейност. Точно в това звено – „Патрулно-постова дейност” на РУ – Разград, е най-сериозният проблем с недостига на кадри. Там има 10 вакантни длъжности, което затруднява дейността. В малките районни управления вече са заети 80 % от вакантните длъжности, каза още комисар Йовчев.
Очакваме Икономическата полиция приоритетно да повиши активността си по отношение на акцизните стоки – основно нарязан тютюн, какъвто преобладава в региона. Това заяви пък директорът на Главната дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, който бе гост на отчета на Областната дирекция на МВР за 2017 г. Приоритет е и пресичането на търговията с нелегално гориво в бензиностанциите. От няколко дни работи връзката на Пътна полиция с нотариусите при сключването на договори за МПС, за да се намали административният натиск върху хората, обясни Терзийски. „Искаме да подобрим събираемостта на влезлите в сила глоби и вече са монтирани постерминали., допълни Терзийски.
Според окръжния прокурор Тихомир Тодоров в дирекцията в Разград работи изключително добре подготвен състав. Пак според него не бива да се прави класация за успеваемост в борбата с престъпността между отделните районни управления, защото всяко едно от тях е специфично.
На отчета на ОД на МВР в Разград, който се проведе в едно от залите на Художествената галерия днес бе и старши комисар Стефан Джолев, заместник директор на ГДБОП, ръководителите на Окръжна прокуратура и четирите районни прокуратури в региона, както и шефовете на ТД „БОП“ и ДАНС.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.