И Лили Иванова поздрави Феодора Илиева за юбилея

И Лили Иванова лично честити юбилея на съгражданката си – шефът на културата в последните 28 години в Кубрат Феодора Илиева. Поздравителният адрес за празника на Фея от примата на българската естрада бе прочетен в началото на стилното тържество. Малко преди това ритуалната зала в града бе огласена от солистката на Капанския ансамбъл Силвия Симеонова. Соловото акапелно изпълнение на „Излел е Дельо хайдутин“ бе специалната изненада за рожденичката от разградските й приятели от ансамбъла и тя бе грижлива запазена в тайна. Песента просълзи Феодора.
IMG_8185На тържеството бе цялото ръководство на общината, начело с кмета Бюрхан Исмаилов, който поздрави юбилярката, не скри, че в целия си съзнателен живот е свързвал културния живот в общината с нейното име и й подари картина. Феодора посрещна всичките си приятели от кубратското читалище, от десетки други читалища от общината и страната, колеги и съмишленици от близо и далеч. Само четенето на поздравителните адреси и връчването на подаръците и отне повече от половин час.
IMG_8208Дъщерята на рожденичката прибави в колекцията й от грамоти за успехи в професионалния път на нивата на българската култура още една – за най-добрата майка на света.
Феодора Илиева е имала само две работни места живота си – в Пионерския дом, където е била 20 години и до сега – шеф на културата в Кубрат. Безспорен е приносът й за развитието на културата в Кубрат и общината: срещи, концерти, чествания, конкурси, събори и фестивали, организирани с нейна грижа. Сред тях са Международният фолклорен фестивал „Божурите“, Конкурсът за деца, изпълнители на българска популярна музика „Медни гласчета“, Кубраткият национален конкурс за хумор и сатира…
Бъди жива и здрава, Фея!
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.