И идния вторник Реформаторският блок няма да обяви кандидата си за президент

Реформаторският блок (РБ) няма да обяви във вторник кандидата си за президент, както беше обявено в петък, предаде „Дневник“. Претендентът им за президент трябваше да бъде обявен още миналия вторник. Без резултат завършиха и консултациите между партиите в петък и през целия август.

Вместо поредното заседание на Изпълнителния съвет на блока, ще се събере предизборния щаб на РБ, който трябва да вземе решения за частичните избори за кметове, насрочени на 2 октомври.

В Движение „България на гражданите“ днес е имало препитване на номинираните от блока за кандидат президент – Трайчо Трайков, проф. Велислав Минеков и о.р. ген. Съби Събев. Четвъртият останал в надпреварата – Гроздан Караджов не е бил на сбирката на партията на вицепремиера Меглена Кунева.

Тези дни трябва да бъдат обявени резултатите от електронното допитване до членовете и структурите на СДС, което бе пуснато на партийния сайт преди седмица.

Ръководителите на партиите в блока щели да се съберат след сряда, когато започват заседанията на парламента след лятната депутатска ваканция.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.