Историческият музей в Исперих се присъединява към националния протест

Музейните работници от Историческия музей в Исперих подкрепят исканията и се присъединяват към националния протест на 24 ноември 2015 г., съобщиха преди малко от музея. Протестът им ще бъде на работните места с лентички на реверите с надпис: „Аз протестирам!”.
В писмо по електронната поща до медиите те припомнят, че идния вторник, музейни работници от цялата страна, организирани от синдикалните структури на КНСБ и КТ „Подкрепа”, организират национален протест „Ден на недоволството!”.
Исканията им под формата на декларация са изпратени до министър-председателя Бойко Борисов и до председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Настояванията са за увеличение на бюджета в областта на опазването на движимото и недвижимото културно наследство; да бъде увеличен и уеднаквен единният разходен стандарт на 103-те музея и галерии с регионален характер; да бъдат заложени средства за въвеждане на допълващ стандарт за управляваните открити площи и брой сгради и да бъде увеличена средната работна заплата в сектора, минимум с 50 %, за да се достигне равнището на средната работна заплата в България.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.