Информационна конференция в Кубрат за нова стратегия за местно развитие

В конферентната зала на новата спортна зала в Кубрат се проведе информационна конференция по проекта на сдружение с нестопанска цел /СНЦ/ „Местна инициативна група /МИГ/ – Завет в партньорство със СНЦ „МИГ – Кубрат“ „Помощ за подготвителни дейности“. Целта на проекта е да се създаде нова стратегия за местно развитие по Подхода ЛИДЕР – Водено от общностите местно развитие на териториите на общините Завет и Кубрат. Срокът на изпълнение е от 07.12.2015 г. до 07.06.2016 г., като одобрената финансова помощ възлиза на 48 895,75 лева.
IMG_6496Във форума взеха участие заместник-кметът на община Кубрат Нина Цонева, експертът по информационни дейности Диана Бебенова-Николова, ръководителят на Областния информационен център по оперативните програми в Разград Юлиан Данаилов, председателят на СНЦ „МИГ – Кубрат“ Гюлжан Касим. Присъстваха общински съветници, земеделски производители, представители на местния бизнес и нестопанския сектор.
Конференцията бе открита от Нина Цонева. Презентации направиха Диана Бебенова-Николова, Гюлжан Касим и Юлиан Данаилов. Представени бяха темите: „Защо „Водено от общностите местно развитие?“; „Как местната общност ще участва в разработването на Стратегията ?“ и „Многофондова стратегия за местно развитие“. Състоя се и разработване на предложения за определяне на приоритети в Стратегията за местно развитие Завет – Кубрат.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.