Информационен ден за възобновяеми енергийни източници и технологии

Информационен ден за представяне на добри практики в областта на енергийната ефективност и възобновяеми енергийни източници и технологии ще започне утре 9.30 часа в зала 302 на Филиала на Русенския университет „Ангел Кънчев”в Разград, съобщиха от областната управа.
Събитието се провежда със съдействието на областната администрация в Разград в рамките на проект „Съвременни методи за обучения и образователни дейности по енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници и технологии”. Проектът се изпълнява в градовете от крайдунавския регион – Добрич, Силистра, Тутракан, Русе, Свищов, Плевен, Велико Търново, Враца, Монтана и Видин с бенефициент Русенски университет.
Проф. Никола Михайлов и доц. Борис Евстатиев ще представят текущото изпълнение на проекта. Ще има и две презентации. За опита на „Дружба” АД при подобряване на енергийната ефективност на сградния фонд ще разкаже изпълнителният директор на дружеството д-р инж. Румен Костов”, а приложението на покривни фотоволтаични системи при осигуряване електропотреблението на публични сгради ще представи експертът в „Пристанищна инфраструктура“ АД – Русе.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.