Изменение в обвинението пак отложи делото срещу кмета на Лозница

Заради изменение в обвинителния акт, поискано от прокурора, Окръжният съд в Разград отново отложи процеса срещу кмета на Лозница Айхан Хашимов и още осем подсъдими.
Мотивите на прокуратурата бяха, че в последната строително-техническа експертиза, изготвена от вещи лица от Търговище, са посочени нови, по-високи стойности на надактувани строително-ремонтни дейности. Обвиненията остават същите, променят се само сумите, за които са подведени под отговорност подсъдимите. Адвокатите на подсъдимите поискаха преди това нова петорна строително-техническа експертиза, но съдът прецени, че това не е необходимо.
По искане на защитата, измененията в обвинителния акт ще бъдат предоставени писмено на страните. Затова съдът отложи делото за 26 и 27 май.
Припомнямe, че обвинението срещу Хашимов и останалите осем подсъдими е за неправомерно разходване на бюджетни средства и за умишлена безстопанственост, с което са нанесени щети за държавния бюджет от ремонтите на пострадали от мними бедствия сгради. Освен кмета на Лозница Айхан Хашимов, подсъдими са и двамата кметски заместници Гьокчан Ахмед и Мехмед Билялов, служителите в кметството Метин Мустафов и Шоаиб Зинорейн, и четирима предприемачи: Диян Стойков от Варна, Димо Йорданов, Хашим Хашимов от Цар Калоян и Николай Тодоров от Трапище.
Делото срещу лознишките общинари и бизнесмени влезе в Окръжния съд през 2012 година.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.