Изложбата „Военните паметници в област Разград“ тръгна от Кубрат за обиколката из Лудогорието

Изложбата „Военните паметници в област Разград“ тръгна от Кубрат за обиколката из Лудогорието. Снощи тя бе открита там от зам.-областния управител на Разград Евгени Драганов.Фотографиите на над 100 военни паметника в областта са подредени в читалище „Св.св. Кирил и Методий“ в лудогорския град. Изложбата се организира от Областна администрация със съдействието на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните в България и Областния съвет на офицерите и сержантите от запаса и резерва. След Разград Кубрат е първата спирка от обиколката на експозицията в общинските центрове.
На откриването на експозицията присъстваха председателят на Общински съвет-Кубрат Хюсеин Юмеров и заместник-кметът на Кубрат Орхан Мехмед, както и представители на съорганизаторите: председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва Огнян Кирилов и председателят на Областния съвет на ветераните от войните Стоян Великов, а също и авторът на повечето снимки Владимир Вълов.
На откриването на изложбата заместник областният управител Евгени Драганов съобщи, че се очаква Министерство на отбраната да отпусне средства за реставрация на два паметника в региона и издаване на книга за военните паметници.
Експозицията остава в Кубрат до 6 октомври, след това от 9 до 13 октомври изложбата ще бъде подредена в читалище „Саморазвитие“ в Завет, от 16 до 20 октомври – в читалище „Съзнание“ в Исперих, от 23 до 27 октомври – в Разград, уточняват програмата от областната администрация.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.