За трети пореден път кубратски ученици ще станат за един ден евродепутати в Страсбург

Ученици от СОУ „Христо Ботев“ в Кубрат победиха в състезание с отбори от езикови и професионални гимназии от Русе и Силистра. Нора, Мелиса, Цвета, Берк и Бирджан се справиха блестящо и спечелиха правото за своето училище 24 ученика и двама учители да пътуват на 21 април 2016 г. за Страсбург. Там те за трети пореден път ще вземат участие в „Евроскола“ и ще бъдат депутати за един ден в Европейския парламент. Програмата „Евроскола“ насърчава младите европейци да опознаят Европейския парламент, да се „включат“ чрез симулирани заседания в работата му и дори да „гласуват“ негови резолюции.
Състезанието беше организирано от Информационното бюро на Европейския парламент в София. Журито беше председателствано от неговия ръководител Теодор Стойчев.
Така, заедно с още 500 европейски ученици от 27 страни, възпитаници на СОУ „Христо Ботев“ ще станат част от различни многоезични групи. Те ще участват в „заседания“, ще „разискват“ и „гласуват“ резолюции, като дебатите се провеждат основно на английски език.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.