За пръв път разпитаха свидетел чрез видеоконферентна връзка

За първи път в правораздавателната практика на Окръжния съд в Разград беше осъществен разпит на свидетел чрез видеоконферентна връзка с Германия, съобщиха от институцията. Съдебното заседание бе по делото за убийството на 75-годишния Николай Димитров от Завет.
Разпитът беше осъществен със съдействието на администрацията на Главния прокурор на България и административния ръководител на Окръжна прокуратура Варна, уточняват от съда. Видеоконферентната система е собственост на Националната следствена служба, и във връзка с искането на Окръжния съд в Разград за правна помощ, е предоставена на 12 септември за провеждане на тест, и за съдебното заседание.
Припомняме, че Владислав Филков бе обвинен за това, че на 25 срещу 26 декември 2014 г. в град Завет, област Разград, е отнел чужди движими вещи – пари в размер на 220 лв. и мобилен телефон от Николай Димитров, с намерение противозаконно да ги присвои. Филков е употребил за това сила и заплашване. Грабежът е придружен с убийството на 75-годишния Николай Димитров, който е баща на столичната съдийка Геновева Димитрова. Филков беше задържан в Берлин на 24 юни 2015 г., в изпълнение на издадена от Окръжна прокуратура – Разград европейска заповед за арест . На 21 октомври 2015 г. в резултат на действията на Международния отдел на Върховна касационна прокуратура и Окръжна прокуратура-Разград германските власти предадоха на българската прокуратура Владислав Филков.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.