Започнаха проверки на язовирите в областта

Назначена със заповед на областния управител на Разград Гюнай Хюсмен Междуведомствена комисия за обследвания на техническото и експлоатационното състояние на язовирните стени започна работа от община Исперих днес.
В продължение на шест работни дни комисията трябва да инспектира какво е техническото и екплоатационното състояние на язовирните стени и съоръженията към тях, проводимостта на речните легла и отводнителни дерета. Обект на проверката са 30 язовира, 5 реки и 3 дерета, уточняват от пресцентъра на областната администрация. До 26 октомври членовете на комисията трябва да са изготвили констативни протоколи за състоянието на обследваните обекти, след което протоколите да се връчат на собствениците, ползвателите и съответните общински администрации със срокове за отстраняването на установените нарушения. Обобщен доклад за техническото и експлоатационното състояние на проверените обекти комисията трябва да представи на областния управител до 31 октомври, след което ще бъде оповестена информация за състоянието на водоемите.
Председател на комисията е главният експерт в областна администрация-Разград Тодор Крушевски, а членовете са представители на: Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Басейнова дирекция-Плевен, Басейнова дирекция-Черноморски район, Хидротехнически район-Разград, „Напоителни системи“ЕАД – клон Долен Дунав-Русе, РД“Пожарна безопасност и защита на населението“-Разград и общинските администрации.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.