Започва същинската част на европредседателството ни

Председателите на комисиите по европейските въпроси на парламентите на Европейския съюз ще заседават в конгресния център в НДК.
Със срещата се открива парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
Конференцията на председателите на комисиите по европейските въпроси, т.нар. Председателски КОСАК, ще дискутира три основни теми – едната е свързана с приоритетите на Българското председателство, която ще представи ресорният министър Лиляна Павлова. Делегатите ще разискват и бъдещето на ЕС. Третата дискусия е фокусирана върху ролята на европейските макрорегионалните стратегии на ЕС, като са предвидени изказвания по стратегията за развитие на региона на Балтийско море и на Дунавската стратегия.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще открие срещата и парламентарното измерение с реплика на парламентарния звънец, той ще бъде ползван за процедурно водене на заседанията.
„Бъдещето на Европейския съюз – сила в единството“, това е темата на срещата на председателите на комисиите по европейските въпроси от парламентите на страните-членки.
На откриването ще говорят първият заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс, вицепрезидентът Илияна Йотова и председателят на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент Искра Михайлова.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.