Започва ремонтът на пътя Разград-Търговище

На 17 юни започва рехабилитацията на близо 21 км от пътя Търговище – Разград. На символичната първа копка на кръговото до Трапище в 10.00 часа се очаква да присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, областният управител на Търговище Митко Стайков, народни представители, кметове на населени места и др.

Основният ремонт на второкласния път се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие.
Общата стойност на проекта е 15.5 милиона лева. с ДДС. Съфинансирането от Европейския съюз е 85% , националното е 15%, а собственият принос е 84 000 лв.

Изпълнител на строително-монтажните работи е „Пътстройинженеринг-Т“ ЕАД. Стойността на договора е 14.7 милиона лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществява „Пътинвест-инженеринг“ АД. Техният договор е за 364 000 лева. Авторският надзор ще е на „Трансконсулт – 22″ ООД за 9 950 лв. с ДДС.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.