Започва ревизия на пешеходните пътеки

Започва проверка на състоянието на пешеходните пътеки в Лудогорието, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
На работна среща днес в Разград бяха обсъдени организацията и графикът за огледа им. Обсъждането ръководи заместник-областният управител Нурие Црънгалова. В срещата участваха представители на седемте общински администрации от Област Разград, на ОД на МВР и на Областно пътно управление.
Проверките ще се извършват от комисии, формирани от общинските кметове. В тях ще влизат представители на местните управи, на полицията и на ОПУ-Разград. Срокът за инспекцията на пешеходните пътеки е 19 февруари, след което резултатите ще бъдат обобщени в областната администрация.
Началникът на Пътна полиция – Разград Диян Симеонов представи основните изисквания за поставяне на пешеходни пътеки в населените места. Сред тях са: за един час в участъка да преминават 50 пешеходци или над 200 автомобила, да има тротоари и от двете страни на пътя, отстоянието от съседна пешеходна пътека да е 250 м и други.
Проверките на състоянието на пешеходните пътеки се извършват след работна среща между Главния прокурор, Министъра на вътрешните работи и Министъра на регионалното развитие и благоустройството във връзка със зачестилите пътно-транспортни произшествия на пешеходни пътеки в страната.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.