Започва подмяната на остарялата водопреносна мрежа в жк „Орел“

Първата копка по проекта за подмяната на остарялата водопроводна мрежа в жк „Орел“ направиха днес кметът на Разград д-р Валентин Василев и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков.
Нужните за ремонта на 6,3 км уличната водопроводна мрежа 2 200 000 лева са отпуснати целево от МРРБ. Освен това, ще се изпълнят и 120 сградни отклонения. На церемонията зам.-министър Нанков отбеляза, че единствените източници и възможности за финансиране на подобни проекти в цялата Разградска област са от държавния бюджет.
img_7524От своя страна кметът В.Василев подчерта, че всъщност днес стартират поредица проекти, за да бъде след две-три години жк „Орел“ неузнаваем. Той специално подчерта, че реконструкцията на водопроводната мрежа се осъществява преди старта на мегапроекта за 6 000 000 лева за ремонт и облагородяване на градската среда и квартала, за да не се налага разкопаване после. Очаква се строително-ремонтните дейности по водния цикъл да приключат за 210 календарни дни. А дейностите по генералния проект за тотално обновяване на комплекса ще се изпълняват със средства по програма „Региони в растеж“.
Гостите на първата копка днес бяха народният представител Михаил Тодоров, областният управител Манол Кившанов и неговите заместници, заместник-кметовете на община Разград, председателят на Общински съвет Разград Надежда Радославова, проектанти, строители, надзорници, жители на „Орел“. Водосвет за здраве и успех на проекта отслужи архиерейският наместник отец Георги.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.