Отсечката между селата Топчии и Каменово по пътя Разград-Кубрат ще бъде ремонтирана през следващия строителен сезон

Отсечката между селата Топчии и Каменово по пътя Разград-Кубрат, с дължина 9 км, ще бъде ремонтирана пред следващия строителен сезон, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. В момента се изработва технологичен проект.

Междувременно завърши рехабилитацията на близо 21 км от пътя Разград-Търговище, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Предстои издаването на Акт 16 и разрешението за ползване. Участъкът е включен в лот 13 на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., която се съфинансира чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.

Основно ремонтираният участък в лот 13 е на територията на област Разград. Той започва преди кръстовището с път Попово – Лозница и завършва при входа на Разград, като преминава през селата Трапище и Манастирско. Напълно е подменена пътната настилка и е подобрено отводняването. Положена е нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ремонтирани са 4-те кръстовища за селата Тръбач, Сейдол, Синя вода и за Градина и Островче. Изградена е колекторна система и бетонови бордюри в с. Трапище, подменени са бордюрите в с. Манастирско. За повишаване на безопасността на движение на пешеходците в двете села са изградени повдигнати пешеходни пътеки.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.