Заветчани не си дават пожарната, потърсиха съдействие от областния управител

Представители на Организационен комитет от името на гражданите на община Завет връчиха днес на областния управител подписка срещу закриването на Участъковата служба за противопожарна безопасност и защита на населението в града.

Атанас Зарков и Сунай Халиибрям представиха и 37 страници с 1048 подписа, но подписката продължава и в момента в хранителните магазини и аптеките в населените места от общината.
В писмото към подписката са изложени аргументи в подкрепа на необходимостта от запазване на пожарната в Завет. Местните хора смятат, че при закриване на пожарната ще възникне сериозна опасност за живота и здравето на населението в общината, опазването на сградния фонд, на селкостопанската реколта, животните във фермите, горските и ловно стопанство „Воден“, както и оборудването на детски градини, училища и предприятия. Пристигането на пожарен автомобил от съседен регион ще се забави и ефективността му ще е по-ниска – смятат хората от Завет. Според тях това може да донесе големи материални загуби, а понякога дори на човешки живот. Жителите на община Завет имат намерение да преминат към протести и активно гражданско неподчинение, ако пожарната служба в Завет бъде закрита. Според тяхната информация закриването може да се случи още през декември.
Освен до областния управител писмото и подписката са адресирани и до председателя на Народното събрание, министър-председателя и министъра на вътрешните работи.

Гюнай Хюсмен е поел ангажимент да придвижи документация към следващите инстанции, уточняват от пресцентъра на областната администрация.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.