Журналисти от Одрин и Текирдаг на посещение в Разград

17 журналисти от Одрин и Текирдаг са на посещение в региона по проект за обмен на журналисти. Инициативата се реализира от Генералното консулство на България в Одрин и Дирекцията по информация и печат към президента на Турция.
С тях днес се срещнаха областният управител на Гюнай Хюсмен, заместниците му Нурие Црънгалова и Евгени Драганов и главният секретар Михаил Тодоров.
Г.Хюсмен представи областта по отношение на административното управление, географските особености, икономическото състояние, културно-историческото наследство, медийната среда.
Гостите се интересуваха от развитието на спорта в Лудогорието, както и от състоянието и бъдещето на джамията „Макбул Ибрахим паша“. Областният управител разказа, че вече е обявена обществената поръчка за консервация, реставрация и адаптация на джамията в градската среда. Журналистите разгледаха джамията, а нейната история им разказа директорът на Регионалния исторически музей Галена Радославова.
С журналистите в Разград са и консулът в Генералното консулство на България в Одрин Андон Андонов, Сюрейбе Касап от ръководството на Дирекцията по информация и печат към президента на Турция, специалистът „Връзки с обществеността“ във валийството в Одрин Ендер Айдън.

Делегацията е тук и утре, и ще готсува в Тренировъчната база на „Лудогорец“ „Гнездо на орли“, а след това ще посети Шумен. Визитата им е в отговор на посещение на група журналисти от Разград и Шумен в Одрин в края на септември, организирано по проекта на Генералното консулство на България в Одрин и Дирекцията по информация и печат към резидента на Турция със съдействието на Българо-турската търговско-индустриална камара.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.