„Жрински“ се измъкна само с един гол от „Лудогорец арена“

„Жрински“ се измъкна само с един гол от „Лудогорец арена“ и това ще направи реванша за седмкратните шампиони на България по-труден, но те остават основни фаворити.
Треньорът Пауло Аутори бе заложил на абсолютно всичко най-добро. На вратата започна Ренан, пред него в защита действаха Сисиньо, Моци, Форстър и Натанаел. До Светослав Дяков излезе Лукас Саша, а зад централния нападател Клаудиу Кешерю бе триото Вандерсон, Марселиньо и Лукоки. Той замени наказания за червения картон в Унгария Мисиджан.
„Лудогорец“ започна срещата с натиск. Първото чисто положение се откри пред Клаудиу Кешерю. В 8-та минута Лукоки проби отлично отдясно и подаде на непокрития румънец. Той се завъртя и би с левия крак, но над вратата. Четири минути след това отново Лукоки подаде отдясно, Вандерсон овладя и подаде към Кешерю, но той пак не уцели вратата.
В 16-та минута „Лудогорец“ поведе. Вандерсон центрира от корнер. Вратарят Солдо скочи, но не успя да хване топката. Тя се озова на главата на Козмин Моци, който без проблеми я вкара във вратата му – 1:0. В 42-ата минута Кешерю направи поредния си пропуск. Той завърши с ножичен удар подаване на Лукоки, но Солдо изби. При последвалия корнер Лукас Саша можеше да удвои с глава, но но не уцели вратата. В края на първата част шанс се откри и пред Марселиньо, който би високо.
През второто полувреме „Лудогорец“ свали темпото, отобър определено предпочете да запази мрежата си суха, но опитваше да вкарат втори гол. Все пак в 70-та минута Натанаел проби отлично отляво, като елиминира трима съперника. Топката попадна в Марселиньо, който би, но след рикошет кълбото не се озова в мрежата. В самия край на двубоя пред „Лудогорец“ се откриха две отлични възможности. И в двата случая Кешерю можеше да отбележи, но вратарят Солдо спаси и двата удара.
Реваншът е 16 август в Широки Брег.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.