Елхите в Разград грейват идния понеделник, ансамбъл „Странджа“ гостува на Игнажден

Единайсетметровият сребрист смърч с 12 000 лампички, гирлянди и 95 нови светещи елемента по него ще грейне като Коледно дърво пред Общинския културен център в Разград идния понеделник вечер.

Заедно с него в светлина ще се залеят изкуствените елхи на бул. „България“, в градинката пред прокуратурата, на ул. „Паркова“ и в жк „Орел“.
Тържеството „Искряща коледа“ на 11 декември е от 18.00 ч. Светлините на градската елха ще бъдат запалени по оригинален начин със специалното участие и новото барабанно шоу на група „Вакали“. След което ще пристигне Дядо Коледа, за да получи лично писмата на децата от Разград за желаните от тях подаръци.
Празничната програма за предстоящите празници бе обявена днес от гл. експерт Виолета Антонова на специална пресконференция.

Фасадата на Общинския културен център тази година ще бъде с нова визия, с 11 300 лампи. „Ларго“-то ще бъде украсено със светещи стрингове, увити по основните клони на три дървета с 1500 лампички. На него ще бъдат разположени още и детски кът с две къщички, светещ Дядо Коледа със светеща шейна и Коледен кът „Брезова гора“ със светещо дърво, светещ елен, брезова пейка.
Пешеходният бул. „България“ също ще има новогодишна украса със светещо пано, светеща елха до ул.“Иван Вазов“ и светещи висулки. В градинката пред прокуратурата ще бъде поставена светеща елха със светкавици и светеща ваза, а ул. „Паркова“ ще бъде украсена с фенери и елха. Други големи улици също ще бъдат осветени с празнични светлини: ул. “Дунав“, ул .“Васил Левски“, ул. “Странджа“ , бул. “Априлско въстание“, ул. „Св. Климент“, площадът на читалище „Развитие“, градинката с Часовниковата кула и жк „Орел“.
На Игнажден /20 декември/, е коледният подарък на Общината към разградчани и гостите на града. От 18.30 часа на сцената на Общинския културен център ще бъдат артистите от Професионалния фолклорен ансамбъл „Странджа“ – Бургас.

В новогодишната нощ, на открита сцена, пред паметника на Майстор Манол, е концертът на разградско-русенската рок група „Сода акустик”.

Под светлините на фойерверките в първите мигове на Новата 2018 година танцьори от Капанския ансамбъл ще поведат кръшно българско хоро.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.