Екълстоун очаква продажбата на Формула 1 до края на 2015 г.

Бърни Екълстоун очаква продажбата на Формула 1 да стане факт до края на 2015 г. Изпълнителният директор на най-популярната автомобилна надпревара обяви, че към момента има интерес от три страни.
„Интересът е много голям. В момента има три заинтересовани страни. Бих се изненадал, ако една от тях не купи акциите в скоро време“, каза Екълстоун на събитие в Австрия. Попитан кога очаква смяната на собствеността, той отговори: „Тази година.“
През лятото беше обявено, че инвестиционният фонд CVC Capital Partners, който притежава Формула 1 от десет години, преговаря за продажбата на своите 35,5%, които представляват контролния пакет от акции.
Основният кандидат е собственикът на отбора по американски футбол „Маями долфинс“ Стивън Рос, който е обедини усилия с инвестиционния фонд за спорта на Катар, който притежава и френския футболен шампион „Пари Сен Жермен“. Офертата им се оценява на 7-8 милиарда долара.
В същото време Екълстоун обяви, че ще включи за продажба и своя дял от 5% при всяка сделка.
Предполага се, че втората компания с интерес да купи Формула 1 е телевизионният оператор Sky, който е готов да предложи 7 млрд. долара. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.