Експерти разясняват системата за директните плащания на четири места в Лудогорието

Четири разяснителни срещи, част от информационната кампания на Министерство на земеделието и храните за директните плащания през 2016 г., ще се проведат в Лудогорието до края на седмицата, съобщават от пресцентъра на ведомството.
Днес са срещите със земеделските стопани от общините Кубрат и Завет. Семинарът в Кубрат е 10 часа в залата на „Сортови семена”. В14 часа е срещата с фермерите от Завет, в сградата на общинската администрация.
Утре, 28 януари, от 10 часа, експертите ще се срещнат съд земеделците от община Лозница в залата на общината. Последна е дискусията с фермерите от Самуил от 14 часа, също в залата на общината.
Информационната кампания има за цел земеделските стопани да бъдат запознати с новостите по изискванията за регистрация на заявленията за подпомагане на земеделските стопани, регистрацията на правните основания за ползване на земеделските земи от собственици и ползватели и сключване на споразумения за ползване на земеделски земи по реда на чл.37 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, обясняват от пресцентъра на МЗХ.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.