Една година условно за майката, шамаросала учителката на сина си

На 1 година лишаване от свобода условно с тригодишен изпитателен срок и обществено порицание бе осъдена днес от Районния съд в Разград 47-годишната Шехризаде Хасанова.
Тя бе призната за виновна в това, че на 15 март в ОУ „Н.Икономов” в Разград е причинила лека телесна повреда на старши учителката Румяна Мартинова, при изпълнение на службата й. За това деяние тя получи 1 година лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години. В резултат преподавателката получила лек оток и временна загуба на слуха. Хасанова бе осъдена и за извършване на непристойни действия – викове, крясъци, с което нарушила обществения ред и проявила явно неуважение към обществото. За това тя получи 6 месеца лишаване от свобода условно.
Общото й наказание е в размер на по-тежкото – 1 година условно и обществено порицание с прочитане на присъдата й по Радио Разград. Определението може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Разградския окръжен съд.
Съдът ще уведоми пострадалата за присъдата, като й укаже, че може да заведе граждански иск за причинените й неимуществени вреди.
След съдебното заседание Хасанова каза пред журналисти, че съжалява за случилото се и се извинява за стореното. „Аз бях виновна, че избухнах, даже се срамувам от стореното. Афектирах се, когато преподавателката захвърли хилката в стената. Не я обвинявам, но мисля, че не е правилно и учителката да задържа чужда вещ, без да ни уведоми. Не съм злонамерен човек, готова съм да й се извиня пред цялото общество.” Тя каза още, че детето вече се е успокоило, след като е разбрало, че няма да бъде преместено в друго училище. През първите дни след инцидента обаче било травмирано, плачело всяка вечер и й задавало неудобни въпроси.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.