Д-р Валентин Василев подписа договори за 3 400 00 лв за Разград

За подписано споразумение с МРРБ безвъзмездно финансиране на стойност 180 000 лв за актуализация и проект на пречиствателна станция – Разград, съобщи на пресконференция днес кметът д-р Валентин Василев.
Одобрени са още проектни предложение и са подписани договори за осигуряване на финансиране на проекти „Изграждане на социални жилища за настаняване на малцинствени и социално слаби групи в кв. „Орел и „Основен ремонт и саниране на Център за работа с деца на улицата“ /бившият Дом „Майка и дете“/.
Двата проекта са в рамките на Инвестиционната програма на общината.
Общата стойност на проекта за изграждане на социални жилища възлиза на 2 421 999,99 лв. (които са 100 % безвъзмездна финансова помощ), а на проекта за изграждане на Център за работа с деца на улицата е 989 999,89 лв. (отново 100 % безвъзмездна финансова помощ).
По първия проект в източната част на жк „Орел“ в ще бъдат построени 4 триетажни жилищни сгради с еднотипна функционална схема, с по 4 жилища на всеки етаж (общо 48 жилища, с капацитет за настаняване на около 170 души.
По втория проект в Центъра за работа с деца на улицата на втория етаж от сградата ще се създадат подходящи условия за предоставянето на социалната услуга в общността – Център за работа с деца на улицата с капацитет 15 потребители.
Срокът за реализация на двата проекта е по 30 месеца.
На пресконференцията д-р Валентин Василев и зам.-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов припомниха вчерашното постановление на правителството за целеви средства в размер на 6 500 00 за инфраструктура в седемте общини в област Разград. За всички села в Разград се отпускат 1 655 000 лева за рехабилитация на улици в Дянково, Раковски, Ясеновец, Стражец, Гецово, Мортагоново, Киченица, Осенец, Дряновец, Липник, Благоево, Топчии, Радинград, Недоклан, Пороище, Побит камък, Ушинци, Балкански, Просторно, Черковна и Островче.
Кметът благодари и на правителството, че изпълняват ангажиментите си към Северна България и към смесените региони“. Според него заслуга толкова пари да дойдат в Лудогорието имат председателят на ПП на ГЕРБ Цветан Цветанов, който познавал нуждите на хората тук детайлно, министър Владислав Горанов, народният представител Десислава Атанасова и областния управител Гюнай Хюсмен, за когото обясни, че работи добре. И подчерта, че това е най-голямата отпусната сума за рехабилитация на пътна мрежа в селата в общината след демократичните промени. Всички ремонти ще се направят с обща обществена поръчка, като работата по нея започва веднага.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.