Държавата отказа да прехвърли на община Разград собствеността върху сградата на ДНА

Държавата отказа да отстъпи на общината безвъзмездно правото на собственост върху сградата на Дома на армията в Разград, съобщи пред журналисти днес кметът д-р Валентин Василев.

Със свое писмо от 08.06.2017 г. местната администрация е поискала от Министерство на отбраната собствеността върху красивата постройка. Вече е получен отговор от министър Красимир Каракачанов, в което той уведомява кмета, че военното министерство не може да удовлетвори искането, защото от 1984 година сградата е обявена за архитектурно-строителен паметник. Каракачанов уточнявал, че Министерството ще търси начини да я реставрира.

Дотогава обаче ние ще трябва със собствени сили и средства, а и със съдействието на областния управител да намерим начин да обезопасим постройката, за да не пострада някой от падащи от фасадата парчета тухли и мазилка, каза кметът В. Василев.

Припомняме, че също в началото на юни и областният управител потърси министър Каракачанов за съдействие за обезопасяване на Дома на армията в Разград, а после в личен разговор между двамата военният министър пое ангажимент да проучи проблема и да помогне за разрешаването му.

/e-Razgrad/

One Reply to “Държавата отказа да прехвърли на община Разград собствеността върху сградата на ДНА”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.