ДПС скочи на преференциите, предлага нов вид бюлетина

ДПС ще подготви законодателна инициатива във връзка с преференциалния вот, за да се избегне феноменът „15/15″. Това стана ясно от думите на депутата от Движението Йордан Цонев пред БТВ.
От ДПС настояват ЦИК служебно да заличава номера в листата, който съвпада с номера на съответната формация от жребия.
„Както например ДПС беше номер 9, тези номера да остават празни в листата с кандидатите, а който е на това място, да минава едно назад. Тоест, ако искаш да избереш с преференция въпросния човек, номерата да не съвпадат, за да няма никакви съмнения, че е случайно“, разясни Цонев.
По думите му сега в 99% от случаите става въпрос за случаен избор.
Според него така на последните избори се е разместила и листата на ДПС в Бургас, в която на принципа 9/9 в парламента влезе Ангел Исаев вместо Дурхан Мустафа. Заради това водачът на листата Камен Костадинов напусна Народното събрание.
Камен Костадинов остава в партията и ще работи в ръководството.
„ДПС няма да подкрепя управлението на ГЕРБ и Обединените патриоти, защото то не е добро за България“, каза още той. Според него правителството със сигурност няма да издържи пълен 4-годишен мандат.
„Няма как държавата да бъде стабилна, когато в управлението участват крайни националисти“, категоричен беше Цонев.
„Българските граждани изпратиха в парламента само 39 от 240 депутати, които са националисти и популисти. Всички останали са от системни проевропейски партии“, отбеляза той.
По думите му Европа изолира всички националистически крайни формации.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.