Днес – граждански протест заради миризмите в Разград

Граждански протест срещу зловонието ще има тази вечер в Разград. Митингът е от 18 часа в градинката до Новия театър и Часовниковата кула и се организира в социалните мрежи. Очаква се на място да бъде стартирана подписка с искане за намеса на държавата и общината за премахването на неприятните миризми, които за пореден път покриха града.
Междувременно, 11 разградски общински съветници от различни политически сили депозираха в деловодството на местната администрация искане за извънредно заседание на Общинския съвет за мерки срещу миризмите над Разград.
Подписите си под документа положиха Калоян Монев, Божинел Христов, Иво Димитров, Джипо Джипов, Милена Орешкова, Митко Ханчев, Веселин Спасов, Стоян Димитров, Рейхан Вели, Диана Мирчева-Рахнева и Илия Илиев.
Заседанието вече е обявено на сайта на общината – ще бъде на 23.08.2017 г. /сряда/ от 13.30 часа с една точка в дневния ред: „Искане от общински съветници за разглеждане на проблема със замърсения въздух на град Разград“.
За случващото се в столицата на Лудогорието знаят и министър-председателят Бойко Борисов, и главният прокурор Сотир Цацаров. Сигнал с молба за неотложни проверки им изпрати и общинският съветник Калоян Монев.
Покани за участие в сесията са изпратени до областния управител, кмета на Разград, РИОСВ, РЗИ, Басейнова дирекция, представители на големите предприятия на територията на града и други институции с отношение към проблема.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.