Димитър Димитров-Херо е новият треньор на „Лудогорец“

Спортният директор на ПФК „Лудогорец“ Методи Томанов финализира успешно преговорите с Димитър Димитров и специалистът, работил за последно в „Иртиш“ (Павлодар), поема шесткратните шампиони, съобщи клубният сайт.

Димитров бе определен за наставник на тима след разговори с още няколко именити треньори от България и чужбина. Роденият през 1959 г. в Бургас специалист пристига в Разград в понеделник (14 август) и ще бъде представен пред медиите в 13,30 ч. на пресконференция на стадион „Лудогорец Арена“. Вечерта в 20,00 ч. Димитър Димитров ще проведе първа тренировка с шампионите на клубната база.

Димитров започва кариерата си на треньор в „Нефтохимик“ през 1985 г., където 12 години води различни формации. През 1997 г. поема „Литекс“, а година по-късно е назначен за национален селекционер на България. Именно под негово ръководство Лъвовете постигат един от най-престижните резултати в историята си – 0:0 срещу Англия на „Уембли“ в европейска квалификация на 10 октомври 1998 г.

След като напуска националния отбор Димитър Димитров се връща в „Литекс“, а след това води „Левски“, „Велбъжд“ (Кюстендил), „Локо“ (Пд) и „Нафтекс“. Първият чуждестранен отбор на треньора е „Ал Насър“ от Саудитска Арабия. Димитров остава в азиатския тим година. След като напуска през 2005 г. той се връща в България, където поема „Черноморец“ (Бургас).

През 2009 г. Димитър Димитров отново става наставник в чужбина, след като е назначен в руския „Амкар“ (Перм), с който участва в турнира Лига Европа. След това Димитров се връща в Саудитска Арамия, където води „Кадисия“ сезон и половина.

През 2011 г. Димитров става треньор на „Черноморец“ (Бургас), където остава до 2014 г. От 2015 г. до съвсем скоро Димитър Димитров бе наставник на казахстанския „Иртиш“ (Павлодар), с който това лято участва в евротурнирите и отстрани българския „Дунав“.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.