Джордж Клуни е най-високоплатеният актьор в света

Въпреки че не се е снимал в нов филм от 2016г. Джордж Клуни оглави класацията на списание „Форбс“ за 2018 г.

с приходи от 239 млн. долара за периода между 1 юни 2017 г. и първи юни 2018 г., съобщи изданието. Миналата година звездата продаде компанията си за текила Casamigos на алкохолния гигант Diageo за 1 млр. долара и получи от сделката 233 млн. долара, към които се прибавят приходи от рекламни договори и от стари филми.
Второто място в класацията заема Дуейн Джонсън-Скалата с приходи от 124 млн. долара. Той е удвоил печалбата си от миналата година благодарение на парите, които е получил от участието си в „Джуманджи: Добре дошли в джунглата“. Неговата голяма популярност в социалните мрежи му е помогнала да прибави седмоцифрена сума към договора си за промоцията на филма. „За мен социалните медии се превърнаха в най-важния елемент от маркетинга на филмите“, каза той през „Форбс“.
На третото място в класацията остава Робърт Дауни Джуниър, който е спечелил 81 млн. долара. Неговите приходи идват от малката му роля в „Спайдърмен: Завръщане у дома“, за която е получил 15 млн долара, и от участието му в „Отмъстителите: Война без край“.
Първите десет актьори в класацията са получили общо 748.5 млн. долара. В същото време най-високоплатените актриси за 2018г. са взели общо 186 млн. долара за същия период, или едва една четвърт от приходите на мъжете. Тази огромна разлика донякъде се дължи на по-малкото възможности на актрисите за участие във филмови поредици и екшън филми, от които се взимат големи хонорари. Но това показва и че неравнопоставеността между половете съществува и между милионерите, пише „Форбс“.
Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.