Джокович на финал в Австралия след 3:1 над Федерер

Световният номер едно – Новак Джокович – се класира за шести път в своята кариера на финала на Откритото първенство на Австралия по тенис. В полуфиналния сблъсък сърбинът успя да победи с 3:1 сета (6:1, 6:2, 3:6, 6:3) третия в световната ранглиста – Роджър Федерер. Двубоят между двамата продължи 2 часа и 23 минути.
Мачът започна ударно за Ноле, след като той успя да спечели първите 3 гейма за едва 7 минути. Джокович проби отново за 5:1 и след своето подаване успя да затвори сета само за 22 минути.
Във втората част Федерер отново изглеждаше напълно апатичен на корта. След пробиви в третия и петия гейм световния номер едно успя да направи резултата 2:0 сета. Швейцарът обаче се събра и третият сет на полуфинала започна напълно равностойно. При резултат 3:2 гейма за Федерер и сервиз на Джокович, швейцарецът получи 4 възможности за пробив, като успя да реализира последната, и след 11 минути и 5 „дюса“ успя за пръв път в мача да пробие подаването на своя противник. При 5:3 Федерер сервираше за сета и при третия „сетпойнт“ успя да направи намали резултата на 2:1.
Двубоят продължи, след като покривът на „Род Лейвър Арена“ беше затворен. Двамата стояха равностойно на корта, като в първите 7 гейма от сета не беше допуснат пробив. В осмия обаче Джокович успя да се възползва и направи резултат 5:3. При последвалото подаване от страна на сърбина той завърши сета с гейм на нула и така да завърши срещата в своя полза. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.