Джихадист: Мюсюлманите ще са господари навсякъде!

Австралийският терорист Абдула Елмир продължава да сипе заплахи срещу Запада, като обещава да отреже ръцете на всички хора, които се противопоставят на „Ислямска държава“.
Елмир и съпругата му Амира – британска ученичка, избягала от родината, за да се присъедини към ИД, публикуваха редица снимки, за които се вярва, че са именно тяхно дело.
„Скоро с позволението на Аллах ще дойде ден, когато мюсюлманите ще ходят навсякъде като господари, които ще бъдат почитани“, пишат двамата.
„С високо вдигната глава и запазено достойнство, всеки, осмелил се да го обиди, ще бъде наказан. Всяка ръка, която му навледи, ще бъде отсечена. Така че нека светът знае, че светът живее в нова ера“, заплашва Абдула от профил в Twitter, чиято профилна снимка представлява човек, държащ в скута си автомат АК-47.
Профилът на Абдула съдържа линкове към други екстремисти, в това число небезизвестните терористи от Париж.
Един профил, отново в Twitter, често коментиращ австралийската политика, пише: „Това се нарича последствие, хората като че ли забравят. Може да ни атакувате, това е ваш избор, но не се изненадвайте, когато се отвърне на удара… Не забравяйте вашите действия“.
Елмир работил като касапин в западно предградие на Сидни. Преди година отпътувал за Сирия, за да се присъедини към „Ислямска държава“. Оттогава 18-годишният австралиец е неразделна част от пропагандни клипове и снимки на екстремистката организация.
В един от клиповете той предупреждава световните лидери включително президента на САЩ Барак Обава и бившия премиер на Австралия Тони Абот, обещава и да извърши атентати в Лондон и Вашингтон.
Неговата съпруга Амира пък отпътува от Лондон за Близкия изток по-рано тази година заедно с други две британски ученички – Кадиза Султана на 16 г. и Шамима Бегум на 15 г.
През август стана ясно, че и трите ученички са се оженили за бойци на Ислямска държава. Съпрузите били избрани внимателно по каталог на бойците в ИД. Кадиза и Щамима си избрали канадски и европейски мъже.
Адвокат, представляващ семействата на момичетата, потвърди, че те вече са женени и са се преместили от хостела, където са живели първоначално с новите си половинки.
Амира по-късно сподели снимки в Instagram и Twitter, на които се виждат новия дом на трите момичета. Ясно се вижда западният стил на обзавеждане, както и това, че са си взели храна за вкъщи. Въпреки това обаче те се оплакват, че в новия им дом няма ток. /Dnes.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.