Автоджигит профучал пред КАТ в Разград със 124 км/ч

„Рекордът“ за превишена скорост през август в Разград за тази година принадлежи на водач на „Ауди 6“, който профучал пред КАТ със 124 км/ч при ограничение от 50 км/ч. Това се случило на 2 юни в 12.08 ч. „Ауди“-то летяло по бул. „Априлско въстание“ в посока Гецово, съобщи на пресконференция днес началникът на сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР главен инспектор Диян Симеонов. Заради превишената със 74 км/ч разрешена в населено място скорост, глобата е 900 лв., нарушителят е останал и без книжка за 3 месеца.

Оказва се, че другата „състезателна писта“ в рамките Разград е на изхода за Шумен.
Там до Абритус на 31 май „Ауди 3“ маркира на камерата скорост от 108 км/ч. Шофьорът е глобен със 750 лева, а книжката му е отнета за три месеца.
Пак там, и пак на 31 май, водач е пришпорил „БМВ 520“ със 102 км/ч. Камерата го засича, глобата е 700 лева, книжката е отнета за три месеца, а колата е спряна от движение за месец.
Полигон се оказва и главната улица в Киченица. На 28 юли „Пежо 308“ регистрира 104 км/ч, при нормалното ограничение от 50 км/ч. Тук санкциите са глоба от 700 лева и три месеца без книжка.
Това са най-фрапиращите нарушения на скоростта, а примерите са от населени места, защото опасността за травми и жертви сред пешеходците в подобни случаи е изключително голяма. И дейността на „Пътна полиция“ е насочена основно в това направление тъкмо заради опазване здравето на хората и респектиране на нарушителите. „Водачи с подобно поведение карат изключително бързо и вън от населените места“, категоричен бе Диян Симеонов. Само че там рискът за зверски катастрофи е по-малък, а практиката е доказала, че джигитите си плащат глобите и пак пришпорват конете под капаците на расовите си автомобили.
Само през август новата камера на КАТ е засякла в областта 634 нарушения за скорост в малки населени места. С мобилните камери пътните полицаи са установили други 329 нарушения на скоростта.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.