Децата от училището в Сейдол – в Седмицата на предприемачеството

Основно училище „Виделина” се включи в Световната седмица по предприемачество, чиято цел е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да се развиват чрез нововъведения, въображение и творческа мисъл, да ги насърчи да мислят глобално и в последствие да превръщат идеите си в реалност.
Днес с децата от V до VII клас бе организирана среща с д-р Никола Досев, съосновател на фирма „Фарма Тийм” ЕООД – Разград и бившия ученик на училището д-р Ибрахим Исмаилов от село Сейдол – ветеринарен лекар, който работи във „Фарма Тийм” – една от динамично развиващите се малки и средни фирми в Лудогорието и която вече 15 години се доказва в областта на ветеринарната медицина и храненето на животните. Фирмата обслужва много животновъдни обекти в североизточна България. Тя дава пример на младите, че образованието и честния труд са гаранция за успеха на всеки, независимо в коя област се реализира.
IMG_3804Д-р Досев е специалист в своята област, доказал се млад предприемач, утвърдил се в региона като деен и инициативен човек. Развивайки предприемаческите си умения в областта на ветеринарното дело той осигурява работни места на 18 човека и дава възможност на други млади хора да работят и да се доказват.
Д-р Досев и д-р Исмаилов споделиха своя опит в търсене на възможности за предприемачески инициативи.
Учениците, участващи в инициативата, наблюдаваха и презентация на тема „Рециклиране на отпадъчни материали”, изготвена от Сезен Ахмедова, възпитател в ОУ „Виделина”, която споделя свои виждания за използване на отпадъците в строителството. Мотото на презентацията е „По-добър бизнес за по-чиста околна среда”. Рециклирането на строителните отпадъци показа на учениците още един път за развиване на предприемачески умения и тръгване към собствен бизнес.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.